Igazság, Boldogság

Önfejlesztés, siker


CCHR

Pszichiátriai emberi jogi visszaélések kiderítése és feltárása

 

Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (Citizens Commission on Human Rights – CCHR) egy nemzetközi emberi jogi szervezet, amelynek feladata, hogy kivizsgálja és feltárja a pszichiátria területén történő emberi jogi visszaéléseket.

A szervezet mind világszerte, mind Magyarországon igen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az elmeegészségügyi rendszerben történő egyéni visszaélések, emberi jogi sérelmek esetében segítséget nyújtson a sértetteknek, s ez számos esetben vezetett már a visszaélést elkövető pszichiáter vagy intézmény elmarasztalásához.

Szervezetünk nem kevésbé fontos feladatai közé tartozik, hogy a nagyközönséget tájékoztassa a feltárt visszaélésekről, mivel a tapasztalat azt mutatja, hogy az emberek jó részének elképzelése sincs arról, milyen visszaélések érhetnek embereket a pszichiátriákon.

Sokan nem tudják, hogy még manapság, hazánkban is használnak elektrosokkot (azt az eljárást, amelynek során nagy erejű áramot vezetnek át a páciens agyán, sokszor visszafordíthatatlan agykárosodást okozva), hogy a napjainkban rutinszerűen alkalmazott, gyakran kábítószer-kategóriába eső pszichiátriai szerek milyen veszélyes mellékhatásokat okozhatnak, illetve a legtöbb ember számára teljesen újszerű információ az is, hogy semmilyen tudományos bizonyíték nem támasztja alá azt az elméletet, mely szerint a mentális problémákat valamilyen "kémiai egyensúlyzavar" okozná az agyban.

Honlapunk remélhetőleg hasznos információkkal fog szolgálni mind azok számára, akik úgy érzik, emberi jogaik, méltóságuk sérült pszichiátriai kezelésük során, mind azoknak, akik egyéb okból érdeklődnek a téma iránt. A honlapon így megtalálja alapítványunk elérhetőségeit, amelyeken keresztül fel lehet velünk venni a kapcsolatot, de ugyanígy talál kiadványokat, információs anyagokat is az ide kapcsolódó legkülönbözőbb témákban. A főbb témák linkjeit a bal oldali menüben találja meg.

 

auditor.nanoweb.hu kép
Szeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.